неделя, октомври 17, 2021

Смелостта да бъдеш откровен: Ели Раданова и нейната “Сянка на жена”

Must Read

МВР-Силистра: Важно за гражданите с изтичащи лични документи

ОДМВР-Силистра обяви, че гражданите с постоянен адрес на територията на област Силистра ще имат възможността да подават заявления за...

МВР Силистра: Спад на престъпленията през 2020 година

Отчет за резултатите от дейността на ОДМВР-Силистра разкрива намаление в нивото на регистрираните престъпления в област Силистра за 2020...

РЗИ Силистра: График за зелен коридор от 30 април до 9 май 2021

РЗИ Силистра обяви новия график за "Зелен Коридор" на територията на област Силистра за ваксинации на временните имунизационни пунктове. дата работно...

Всеки е бил влюбен поне веднъж и всяка любов носи своята история. В новата си песен „Сянка на жена“, Ели Раданова за пръв път оголва душата си пред света. В съвсем смел и честен разговор, тя разказва за любовта, страха и надеждата.

Песента днес става на 1 месец – как би определила нейния успех?

По-голямата част от тези неща като разпространение и администрация си ги върша сама. Всеки ден има такива задачки и не усещаш как минава времето. Много съм щастлива от реакциите, които получих. Знаеш ли, честно казано малко е странно, че може би за първи път музикантите от по-близкото ми обкръжение бяха на различно мнение. Свикнали са да ме виждат в по-друга светлина, с по-различно звучене. Същевременно непознати хора, които сега чуват за мен и песента ми, бяха с точно обратното мнение. Рядко получавам толкова контрастни мнения. Радвам се, че различните хора имат такава категорична позиция, защото не са безразлични.

Тази песен е някак по-различна от другите ти. Защо?

В последните 10 години съм експериментирала с какво ли не. Била съм в блус група, имала съм и dance проект с DJ, правила съм електронна музика. Не че има нужда нещата да бъдат съпоставени, но на мен сякаш тази песен ми е най на сърце като авторска и като нещо лично, което съм създала. Тук сама съблякох себе си гола по емоции.

Какво стои зад вдъхновението на „Сянка на жена“?

Песента е разказ по преживяване. Аз доста смело споделям, че е наистина лична и не е плод на фантазията ми. Тя е спомен за история, която ми се случи преди време и която много силно ме разтресе. Накара ме да помисля, че съм срещнала някой много специален обаче при много сложни обстоятелства. Мисля си, че няма такова нещо като невъзможна любов. Когато я има, тя непременно е възможна и си намира начин да се случи. Та, ако чак толкова много фактори я правят невъзможна, то има защо. Може би просто не е любов, а е тръпка, страст или афера, която се случва за урок и на двамата души. Даже и на тримата, ако трябва да бъдем по-конкретни.

Каква всъщност е сянката на жената?

В песента, освен че сянката е на въпросната друга жена, която изобщо не знае, че всъщност е в тази позиция, е и метафора за съвестта ми, която говори за това. А тя (съвестта) ме пита дали ще мога да живея с мисълта, че някой друг ще страда заради моето щастие, ако тръгна след този човек колкото и да ми се иска. Плод е на моята вътрешна борба.

Какво е твоето послание? Какво би искала хората да вземат от твоята песен, когато я слушат?

Иска ми се да ги накарам да разсъждават – да могат да се поставят на мястото на всеки един в тази ситуация. Да не осъждат, защото не винаги, когато попаднеш в такава ситуация имаш лоши намерения. Не искаш да объркаш плановете на някого или да развалиш отношенията му с човека, който вече съществува. Понякога просто е любов и се случва. В песента има надежда, вина от всичко по много. Иска ми се, когато хората я слушат да се отпуснат и да отворят съзнанието си.

Трудно ли ти беше да се отпуснеш и споделиш себе си със света по този емоциоанелен начин?

Беше ми много лесно да напиша тази песен, защото беше спонтанна и изпитах абсолютна потребност да седна пред пианото и да я изсвиря. Всичко се случи наведнъж откъм мелодия, текст и хармония. И така до момента, в който я записах в студиото и осъзнах, че ще трябва да я пусна на свобода. Беше ме страх как хората ще я разтълкуват, но не съжалявам.

Как се чустваш сега след като песента вече е факт?

Страхотно, защото получих много трогателни съобщения, които са далеч от просто „Много хубава песен!“. Пролича си, че са я изслушали детайлно и са се припознали по някакъв начин. Истински съм щастлива от фактът, че дръзнах да я реализирам.

В месеца на жената какво би си пожелала? А на другите?

Пожелавам си да мога да се обичам така както знам, че мога да обичам другите. Пожелавам си да се чувствам пълноценна. В професионален план си пожелавам час по скоро да мога да пея пред публика, защото това много ми липсва. А на другите пожелавам да търсят хубава музика, да я слушат, да я споделят, да я правят, ако могат. Да следват мечтите и сърцето си.

И като заговорихме за мечти – колко смело си позволяваш да мечтаеш в музикален план? Какви проекти можем да очакваме от теб в бъдещето?

Много смело и безотговорно си мечтая. Не съм много амбициозен човек, който да си поставя цели и да ги следва, иска ми се да променя това. В момента работим с Венци Дреников и голяма част от момчетата от Субдибула по песни, които са предимно на английски език. Вече са около 7-8, не знам [смее се]. Случват се постоянно още и още. Щастлива съм, че мога да участвам както в  техните проекти, така и в тези на група Безнадеждност. Благодарение на карантината и на тази ужасяваща за света ситуация, музикантите имахме късмета да имаме повече свободно време, непотърсено свободно, но го оползотворих по този начин с близки приятели-музиканти. Случиха се много хубави неща по отношение на музиката. Дано тепърва да може да я изпълняваме на живо и да си върнем предишния живот.

Ако можеш да опишеш Песента, която носиш в себе си с няколко думи, кои биха били те?

Меланхолия, мелодия и любов.

Автор: Вероника Галева

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisement -

Latest News

МВР-Силистра: Важно за гражданите с изтичащи лични документи

ОДМВР-Силистра обяви, че гражданите с постоянен адрес на територията на област Силистра ще имат възможността да подават заявления за...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -