На следващо място е проекът на Йешим Бехчет “Карнавал на спорта”. 

В процеса на разработване, на Йеши й хрумна да внесем и благотворителен елемент в кампанията. Освен един изключително забавен и вълнуващ за малки и големи уикенд, изпълнен с турнири, кулинарни събития, забавления и образователни моменти, Карнавал на спорта ще събира и дарения, които ще отидат към Фондация  “СПОРТ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ”.

Търсим си доброволци, които да помогнат в разработването и провеждането на проекта, както и спонсори, с помощта на които да увеличим настоящия ни бюджет, за да можем да организираме едно наистина незабравимо събитие в града ни.

 

Третият проект “Достъпна среда за воден туризъм” на Румен Димов.

В момента предстои подготвяне представянето на проекта пред институции, от които зависи издаването на разрешителни за стартиране на проекта.

Ако имате познания в изграждането на подобен тип инфраструктура, архитектурата и изграждането на съоръжения за хора с увреждания, ще се радваме да се свържете с нас.

Следващият победител от основните 4 категории е проектът на Калоян Филипов за уеб платфорамата “Чиста Силистра”.

Към момента правим проучвания за различни варианти на съществуващи подобни практики и платформи в други градове в България, както и в чужбина и изготвяме стратегия за комуникация с институциите.

 

Очаквайте част 2, с информация относно проектите спечелили финансиране от Община Силистра и подкрепата на екипа на Силистра 2030.